augusztus 23, 2019

A korai menopauza a menstruációs ciklus idő előtti, akár már a harmincas évektől kezdődő megszűnése.

augusztus 23, 2019

A PCO, azaz policisztás ovárium esetén sok apró ciszta található a petefészekben, mint ahogy erre a neve is utal: poli=sok, több, ovárium=petefészek.

augusztus 22, 2019

A folyamatos ösztrogén bevitelnek köszönhetően jöhet létre az úgynevezett ösztrogéndominancia, ami nem más, mint amikor túl sok ösztrogén van a szervezetünkben a progeszteronhoz képest, azaz felborult az egyensúly.

március 1, 2020

„Önnek autoimmun betegsége van.” Amikor elhangzik ez a mondat az orvos szájából, úgy érzed, hogy az életed örökre megváltozik.

május 8, 2020

Pataki Zita interjúja Nora Igloi Syversen-nel, aki a természetes hormonterápia magyarországi meghonosítója, a Női igazságok című könyv társszerzője (és aki az én tanárom is volt smile)

augusztus 23, 2019

Ciszta általában akkor jelenik meg, ha a tüsző nem tud megérni, vagy megrepedni és a petesejt kiszabadulni. Ilyenkor a bennragadó tüsző cisztává, folyadékkal teli tömlővé alakul.

augusztus 23, 2019

A mióma a méh izomzatának gócos túlburjánzásának hatására jön létre, tulajdonképpen a méh izomzatának jóindulatú daganata.

augusztus 23, 2019

Bár már számos helyen lehet olvasni az ételintoleranciáról, mégis sokszor összemosódik az ételallergiával. Gyakran még orvosok is egy kalap alá veszik, pedig két teljesen más dologról van szó.

augusztus 22, 2019

Ösztrogéndominancia hatásai:

augusztus 6, 2022

A tesztoszteron minden kétséget kizáróan a legfontosabb férfi hormon. Mondhatnánk, hogy a férfiak egészségének a kulcsa.

november 12, 2023

Szeretettel ajánlom az Impulzív Életmód Magazin főszerkesztőjével, Gillich Pannával készült beszélgetésünket a női hormonokról.

augusztus 23, 2019

A hisztamin intoleranciát a hisztamin bontó enzim (DAO enzim) alacsony szintje okozza. Az enzim csökkent működése lehet öröklött, vagy valamilyen betegség,

augusztus 23, 2019

A változókor normális esetben a 45-50. életévek környékén kezdődik, és a ciklus teljes elmaradásáig tart, melynek során a petefészek működése fokozatosan leáll.

augusztus 23, 2019

A premenstruációs szindróma, avagy a menstruációt megelőző tünet-együttes, a menstruáció előtt néhány nappal - súlyosabb esetben egy-két héttel – jelentkezik.

augusztus 23, 2019

A pajzsmirigy alulműködés kezelésében a helyes táplálkozás elengedhetetlen, és egyben nagyon sokat segít az állapot javulásában, még Hashimoto esetében is.

augusztus 23, 2019

Mind a hormonális, mind a funkcionális táplálkozási képzéseken, mind pedig az alternatív gyógyászatban kevés szó esik a túlműködésről.

augusztus 23, 2019

Kép forrása: www.mira.health/irw.html

A cukorbetegség előszobájának nevezik. Most egy nagyon leegyszerűsített magyarázat következik arról, hogy mi is az inzulinrezisztencia.

augusztus 27, 2019

Először is, szót kell ejtenünk az egyik létfontosságú hormonról az ösztrogénről. Az ösztrogént az élet és a halál angyalának is szokták hívni, de nézzük meg, hogy miért.

augusztus 23, 2019

A menstruációs zavarok hátterében legtöbbször a hormonális egyensúly felborulása, általában ösztrogéndominancia áll.

augusztus 23, 2019

Tévhit, hogy a túlsúly kizárólag azért alakulhat ki, mert sokat eszünk. Hátterében általában hormonális egyensúlyvesztés áll.

augusztus 22, 2019

Az ösztrogéndominancia tünetei és szindrómái:

október 19, 2022

Míg Magyarországon a felnőtt lakosság 60 százaléka inzulinrezisztenciás, már a gyerekek 50 százalékát is érinti a probléma.

augusztus 23, 2019

Bár férfiakról van szó, most mégis a hölgyekhez szólok, mert a férfiak – mint tudjuk – hajlamosak elodázni a dolgokat, és nem foglalkoznak magukkal, csak amikor már nagy a baj.

augusztus 23, 2019

Az endometriózis során méhnyálkahártya darabok vándorolnak el. Ezek a méhből kikerült nyálkahártyaszigetek megtapadhatnak -

Hormontanacsadas.hu

Szőtsné Vadász Ildikó Hormonegyensúly- és funkcionális táplálkozási tanácsadó. Életmód tanácsadó és terapeuta.

  • 8000 Székesfehérvár, Rozsnyói u. 9.
  • +36 30 277 38 37
  • info@hormontanacsadas.hu

Facebook oldal

keyboard_arrow_up