Szőtsné Vadász Ildikó vagyok, feleség és három felnőtt gyermek büszke anyukája. Eredeti végzettségem angol-francia szakos nyelvtanár. 2000-ben csöppentem bele a hormonok világába, miután kiderült, hogy nincs orvosi segítség a problémámra.Szőtsné Vadász Ildikó

Harmadik gyermekünk megszületése után, az amúgy is rendetlenkedő hormonjaim teljesen összekavarodtak és az állandó tünetek, fájdalmak és kellemetlenségek miatt az életem élhetetlenné vált. Nem akartam beletörődni az orvosi diagnózisba, miszerint petefészek kimerülésem van, harmincegynéhány évesen mindenképpen klimaxolni fogok, de számításba jöhet több egészségügyi küret, mi több méheltávolítás is. Hála Istennek, ebből semmi nem vált valóra! Egy ismerős házaspár bukkant fel, akik akkor tértek haza az Egyesült Államokból, és kaptam tőlük egy kazettát, ami a hormonokról szólt, Dr. John Lee orvos-kutató tanulmányainak és kutatásainak fényében. Dr. Lee akkori honlapja lett a mindennapi olvasmányom. A cikkei és rengeteg esettanulmánya alapján sikerült megtalálnom a problémám valódi gyökerét, és minden orvosi segítség nélkül belekezdtem az általa javasolt terápiába. Mivel természetes gyógymódról van szó, a változás nem történt egyik napról a másikra, de körülbelül kilenc hónap elteltével teljesen megszűntek a panaszaim és újra teljes életet élhettem. Azóta van a vágy a szívemben, hogy másokon is segíthessek, akik hasonló problémákkal küszködnek. A közvetlen családomat érintő mióma és endometriózis adta meg a végső lökést, hogy elvégezzem a hormonegyensúly tanácsadói képzést.

A táplálkozással való kapcsolatom régebben a különböző (több, de inkább kevesebb sikerrel járó) fogyókúrákban kimerült. Akkor kezdtem el tüzetesebben foglalkozni a témával, amikor az inzulinrezisztenciával testközelben találkoztunk a családban. A komolyabb tanulmányokhoz megint szükségem volt néhány rossz tapasztalatra. Már négy éve kezeltek autoimmun pajzsmirigy túlműködéssel, amikor egyre rosszabb állapotba kerültem. Miután súlyos bélgyulladással kétszer kórházban kötöttem ki, elkezdtem kutatni, hogy lehet-e kapcsolat a pajzsmirigy és a bélrendszer valamint a táplálkozás között. Így találtam rá Dr. Amy Myers könyveire (The Thyroid Connection, The Autoimmune Solution), aki maga is Graves-Basedow kóros volt, mint én, és funkcionális orvosként autoimmunbetegeket gyógyít a saját klinikáján. Ezután nem volt kérdés, hogy funkcionális táplálkozási ismereteket tanuljak, ami nem csak különböző étrendekkel, hanem a betegségek gyökerével is foglalkozik, a laboreredmények, tünetek és célzott kérdésekre adott válaszok tükrében. Így a hasamon keresztül vezetett az út a gyógyulásomhoz. Helyes táplálkozással nagyon sok egészségügyi kihívás megelőzhető, visszafordítható vagy kiküszöbölhető. Számos betegség, csak terápiával, helyes étrend nélkül nem is gyógyítható.  A hormonegyensúly és a táplálkozás is természetesen szorosan összefügg egymással. A táplálkozás jótékony hatása nem új dolog a nap alatt, már évezredekkel ezelőtt foglalkoztak a fontosságával, csak egy ideig háttérbe szorult. Azonban most úgy tűnik, hogy újra teret hódít, és sok ember nyeri vissza az egészségét, jó közérzetét általa.

Szívből kívánom, hogy tested, lelked jó egészségnek örvendjen!

Remélem nem bánod, hogy a honlapomon közvetlen stílusban, tegező formában írok. Mivel nagyon kényes témákat érintünk, amik önmagában is feszélyeznek, úgy gondolom a magázódó formula még jobban fokozná ezt.

Szőtsné Vadász Ildikó, hormonegyensúly- és funkcionális táplálkozási tanácsadó.
Életmód tanácsadó és terapeuta.

Magyarországon a terápia szó használata "gyógyító tevékenység" értelemben szigorú feltételekhez kötött. Szóhasználatomban nem ebben a jelentésében alkalmazom. A terápia terminus görög eredetijét (therapeia) vettem alapul, mely szolgálatot és gondozást jelent (Györkösy-Kapitánffy-Tegyey: Ógörög-magyar nagyszótár 1990.). A "gyógymód", "kezelés" és hasonló kifejezéseket a terápia szó szinonimáiként használom a fenti értelmezés alapján. Az általam végzett tevékenység a szolgálat és a gondozás jegyében folytatott szolgáltatás. Személyes tanácsadás során mély tisztelettel és nagy figyelemmel meghallgatom a hozzám fordulókat és legjobb tudásom szerint gondoskodom róla, hogy átadjam a megfelelő információkat, és segítem őket a jobb életminőséghez vezető úton.

A honlapomon található információk tájékoztató jellegűek, a honlap használatából, a honlapon található ötletek, javaslatok alkalmazásából eredő károkért felelősséget nem vállalok, azokat bárki csak a saját felelősségére alkalmazhatja.

Hormontanacsadas.hu

Szőtsné Vadász Ildikó Hormonegyensúly- és funkcionális táplálkozási tanácsadó. Életmód tanácsadó és terapeuta.

  • 8000 Székesfehérvár, Rozsnyói u. 9.
  • +36 30 277 38 37
  • info@hormontanacsadas.hu

Facebook oldal

keyboard_arrow_up