Vásárlási szerződés

Az alábbi dokumentum a Hormontanácsadás.hu webáruházon keresztül történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. A megrendelés jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében az alábbi szerződés elfogadásra kerül! A vásárlási szerződés nyelve magyar. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Általános rendelkezések

A Hormontanácsadás.hu webáruház a következő kategóriákban forgalmaz termékeket: hormonegyensúly, vitaminok és táplálékkiegészítők, regisztrált felhasználóink számára YIYA termékek. Ezen kívül ajánlunk még néhány könyvet hasznos tanácsokkal a helyes életmód kialakításához. A Webáruházban a vásárlás előtt regisztrációra van lehetőség, vagy vendégként is vásárolhat, ahol a személyes adatok mellett a szállítási és számlázási adatok is rögzítésére kerülnek. A Webáruházban feltüntetett árak magyar forintban (HUF) értendők. Amennyiben a vásárló téves rendelést adott le, vagy módosítani szeretné a rendelést, az oldalon található e-mail címen, telefonszámon kérhet változtatást. A webáruházunkba történő regisztráció megerősítésével, egyúttal elfogadásra kerülnek az Általános Szerződési Feltételek is! A megrendelés elküldése a vásárlóra nézve fizetési kötelezettséggel jár!

Szállítási és fizetési feltételek

A megrendelt termékeket 2-5 munkanapon belül igyekszünk eljuttatni a megadott címre. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. A szállítást szerződött partnereink a SPRINTER Futárszolgálat Kft. és a Magyar Posta Zrt. végzi. A vételárat előreutalással*, csomagponton történő átvétel esetén készpénzben, vagy bankkártyával lehet kiegyenlíteni. Amennyiben utánvétes fizetési módot választott, a megrendelt terméke(ke)t a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. Házhoz szállítás esetén a futárszolgálat háromszori kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, így nem merül fel csomagolási költség sem. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár jelenlétében megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülést jegyzőkönyvben rögzíteni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

*Előreutalás választása esetén, kérjük a vásárlás összegét a kapott visszaigazolásban szereplő számlaszámra szíveskedjenek utalni. A számlát elektronikus úton elküldjük a rendeléskor megadott e-mail címre. Az összeg beérkezése után történhet a termék átvétele vagy kiszállítása. Amennyiben az utalás 5 munkanapon belül nem érkezik meg, a megrendelést semmisnek tekintjük, a számlát sztornózzuk. 

Szállítási díjak:

A kiszállítás 30.000. Ft.- feletti rendelés esetén ingyenes,
30.000. Ft.- alatti rendelésnél csomagpontra történő szállításkor 1490. Ft.-, házhoz szállítás esetén 1990. Ft.- Utánvétes fizetési mód választása esetén 300. Ft.- kezelési díjat számítunk fel.

Székesfehérvárra házhoz szállítást és csomagpontra szállítást nem tudunk biztosítani. A megrendelt termékek személyes átvételére van lehetőség székhelyünkön, előre egyeztetett időpontban. Ebben az esetben a fizetés előreutalással, vagy készpénzzel lehetséges.

Rendelés menete

 • A megvásárolni kívánt terméke(ke)t helyezzük a kosárba
 • Ha nem szeretne további terméket vásárolni, a kosár megjelenítésével a pénztárhoz gombra kattintva, kezdődik a megrendelési folyamat.
 • A vásárlói azonosítás során bejelentkezhet korábban regisztrált adataival, regisztrálhat új fiókot, vagy vendégként is vásárolhat.
 • Adja meg a szállítási és számlázási adatokat.
 • Válasszon szállítási, fizetési módot.
 • Az adatok megadását követően a megrendelés gombra kattintva véglegesítheti megrendelését, előtte még egyszer lehetőség van ellenőrizni az adatok helyességét, megrendelt mennyiségeket.
 • A megrendelés elküldését követően tájékoztatást kap elektronikus levél formájában a  rendelése részleteiről. Rendelése abban az esetben érvényes, és számít szerződésnek, amennyiben a rendelés feldolgozása után a visszaigazolást is kiküldtük. Addig a kiküldött levél, és a honlapon leadott rendelés csak tájékoztató jellegű.
 • A kiszállítás tényéről szintén értesítést küldünk elektronikus formában.
 • Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztráció javasolt, így későbbi vásárlások alkalmával a korábban megadott adatokkal bejelentkezhet.
 • A megrendelés elküldése a vásárlóra nézve fizetési kötelezettséggel jár!

Megrendelések feldolgozása

Megrendelés leadására bármikor van lehetőség, a megrendelés beérkezéséről e-mail értesítést küldünk. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 17 óráig történik. A megrendelés feldolgozásáról is e-mail értesítést küldünk. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2-5 munkanapon belül. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.

Garancia és szavatosság 

Az árukra terméktípusuktól függően eltérő szavatosság van, ami a termékeken fel van tüntetve. Áruházunkban kizárólag új, bontatlan termékek kerülnek értékesítésre. Ezért kibontott terméket nem áll módunkban visszavenni. A megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréljük ki, ha azok bizonyítottan hibásak. A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni!

Elállás joga: 

Minden vevőnek a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül elállási joga van. Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, hiánytalan, sérülésmentes gyári csomagolásban érkezik vissza a Webáruház üzemeltetőjéhez. A vásárló az elállásra vonatkozó igényét e-mailben vagy telefonon kell bejelentse. Amennyiben postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket legkésőbb az áru megérkezését követő 5 munkanapon belül visszautaljuk az összeget a vevő által megadott bankszámlaszámra. A visszatérítés nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie. Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre cserelehetőséget biztosítunk. Az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozza.

Adatkezelés

Az adatkezelési tájékoztató itt olvasható

Hormontanacsadas.hu

Szőtsné Vadász Ildikó Hormonegyensúly- és funkcionális táplálkozási tanácsadó. Életmód tanácsadó és terapeuta.

 • 8000 Székesfehérvár, Rozsnyói u. 9.
 • +36 30 277 38 37
 • info@hormontanacsadas.hu

Facebook oldal

keyboard_arrow_up