Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

1.799 Ft.
5 5 1 Product
  • Leírás
  • Specifikációk

Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék 1000 g

Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes muffinhoz, vagy piskótához.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád. 

Próbáld ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, nokedli, kenyér stb.)

Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben

Energia 1444 kJ / 341 kcal
Zsír 1,5 g
- amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 70,8 g
- amelyből cukrok 4,8 g
Rost 8,5 g
Fehérje 6,8 g
0,19 g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!

Felhasználási javaslat:

Karobos-gyümölcsös muffin recept (12 db gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:

  • 250 g Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
  • 170 g langyos víz
  • 25 g 100%-os citromlé
  • 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
  • 250 g magozott és kinyomkodott meggy vagy málna/eper/magozott kinyomkodott cseresznye/ vagy bármilyen bogyós gyümölcs
  • 100 g reszelt hámozott alma/cukkini (ez elhagyható, csak a puhább állag miatt ajánlatos!)

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki szilikonos muffin formákat olajsprayvel. (Papírformában nem ajánlatos sütni, mivel azok zsírszegény muffinok sütésére nem alkalmasak.)
  • Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a porállagú édesítőt/cukrot, a reszelt almát/cukkinit és alaposan keverjük el.
  • Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, legvégén adjuk hozzá a jól kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöket), majd öntsük a formákba a sűrű krémet.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (a sütési idő változhat attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
  • Rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések:

Porcukorral készítve, elegendő kb. 50 g porcukor is, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad.

Gyártó/forgalmazó: Szafi Products Kft.Szafi Products Kft.
Vegán
Glutén, Laktóz, Tej, Tojás, Kukorica, Szójaallergén
Hormontanacsadas.hu

Szőtsné Vadász Ildikó Hormonegyensúly- és funkcionális táplálkozási tanácsadó

  • 8000 Székesfehérvár, Rozsnyói u. 9.
  • +36 30 277 38 37
  • info@hormontanacsadas.hu

Facebook oldal

keyboard_arrow_up